Pārtikas testēšanas nodaļa

Tehniskais un juridiskais atbalsts pārtikas mikrobioloģijas jomā

Vai mēs būsim soli priekšā baktērijām? Deli vīruss, kam vēl nav atrasts pretlīdzeklis un kuru Pasaules Veselības Organizācija uzskata par vienu no lielākajiem draudiem, demonstrē izdzīvošanu, centienus kļūt videi draudzīgākam, ķīmisko kaujas gatavību un nepārtrauktību. Tādēļ, lai novērstu patogēnu klātbūtni un vairošanos, svarīgas ir ne tikai zināšanas par to adaptīvajām īpašībām, bet arī augsti higiēnas standarti no izejvielu ražotājiem līdz ķēdes noslēdzošajam posmam – patērētājiem. Visbojātākā pārtika neizraisa pārtikas saindēšanos. Turklāt vides stimuli, kas iedarbojas uz baktērijām, var aktivizēt dažus noteicošos virulences faktorus, tādējādi paātrinot baktēriju attīstību un radot jaunus patogēnus, kas spēj izdzīvot nelabvēlīgos apstākļos.

 

Mūsu zināšanas, ko papildina mikrobioloģiskie pētījumi un aktuālas zinātnes atziņas, ļauj ražotājiem izprast un novērst mikroorganismu ietekmi uz tehnoloģiskajiem procesiem.